Storingen


Treedt er een storing op? Dan is onze storingsdienst 24 uur per dag bereikbaar. Storingen worden snel en adequaat verholpen. 

 

Onderhoudscontract

  

Storingen komen altijd onverwacht: 's avonds of vlak voor het weekend. Miko Techniek bied u speciaal voor deze situaties een onderhoudscontract aan. Dit vermindert de kans op storingen. Onze monteur ziet eventuele mankementen van te voren aankomen. Zo heeft u de zekerheid dat uw beveiligingssysteem altijd werkt. Bovendien verlengt u de levensduur van uw apparatuur. Daarnaast geniet u met een contract lagere tarieven en voorrang bij calamiteiten. 

 

 Meldkamer (doormelding) 

 

Doormelding, in de volksmond ook wel stil alarm genoemd, betekent dat uw systeem via een telefoonlijn bij alarm een signaal verstuurd naar een Particuliere Alarmcentrale, ook wel PAC genoemd. De doormelding kan plaatsvinden via de gewone analoge lijn, via ISDN en via RAM mobile data (draadloos). Bij  hoog risico installaties zoals juweliers, banken etc. wordt het alarmsysteem via een "vaste lijn" aangesloten. In vakjargon heet dit een AL2 verbinding. Doormelding via een analoge lijn is de meest voorkomende vorm van doormelding. De telefoonkiezer van het alarmsysteem wordt direkt achter de KPN invoer geplaatst. Vanaf de telefoonkiezer gaat de lijn verder naar uw telefoon. Het systeem wordt aangesloten middels een voorkeursschakeling. Dit betekent dat het alarmsysteem bij een alarm de lijn vrijmaakt om te kunnen bellen. Een inbreker de lijn dan niet bezet houden en aldus de doormelding uitschakelen.