Data Netwerken

Wanneer uw bedrijf groeit, zal het u zeker niet ontgaan zijn dat het aantal computersystemen behoorlijk toeneemt. Deze systemen zijn vaak aangesloten op servers en beschikken over een netwerkkaart wat toegang biedt op het netwerk. De aanleg van deze hele cirkel aan kasten en bedrading van switches tot patchkasten valt bij ons onder de noemer datanetwerken. 

 

Bij de aanleg krijgt uw pand eventueel wandgoten aan de muurwaar alle bekabeling doorheen loopt en dus uit het oog verdwijnt. Zo''n goot kan verschillende aansluitpunten bevatten als stopcontacten, netwerk aansluitpunten, analoge of digitale telefoonaansluitingen, maar ook bijvoorbeeld lichtschakelaars.
Deze bedrading loopt boven uw plafond door een goot die verdeeld is over het gehele pand. 

 

In deze goot komen alle type bedradingen samen en loopt alles van de aansluitpunten tot de plaats van bestemming zoals de meterkast, telefooncentrale of patchkasten, Dit biedt een groot gemak. Wanneer er nieuwe bekabeling wordt toegevoegd is het niet nodig om te gaan boren.  

 

 

Wanneer u over een patchkast beschikt kan een eventuele nieuwe netwerkaansluiting direct gelegd worden en een voudig aan de patchkast worden toegevoegd.